Nieuws van CBS Ichthus

Dit zijn 2 kanjers uit groep 6: Mohammed en Dalisha. Zij hebben ervoor gezorgd dat Ichthus in de Grote Verkeersquiz van Lelystad op 5 juni 2019 de 3e prijs heeft gewonnen!!

Dalisha en Mohammed hebben zo goed opgelet tijdens de verkeerslessen bij meester Tim, dat zij opvielen tijdens de voorrondes en mee mochten doen met de finale.
Van alle basisscholen waren er 5 scholen geselecteerd. Dus dat was al een hele prestatie.

Het werd een heel spannende finale in het Agoratheater. De verkeersexperts stonden achter heuse lessenaars met van die grote rode knoppen die je zo snel mogelijk moet indrukken.
Dus als je meer wilt weten over wat je wel en niet kunt doen in het verkeer... loop dan even binnen in groep 5/6 !

Kindcentrum Zuiderzee rookvrij schoolplein vanaf 17 augustus!
29 juni 2020

Kindcentrum Zuiderzee rookvrij schoolplein vanaf 17 augustus!

Kindcentrum Zuiderzee en dus CBS Ichthus heeft vanaf het nieuwe schooljaar een rookvrij schoolterrein!

Een gezonde leeromgeving vinden wij belangrijk. Daarom heeft onze school vanaf 17 augustus een rookvrij schoolterrein. Er mag dan nergens meer op het schoolplein gerookt worden. Dit geldt voor iedereen: leerkrachten, ondersteunend personeel, ouders en bezoekers. Ook tijdens ouderavonden en andere activiteiten buiten schooltijd.

Waarom een rookvrij schoolterrein?
Lees meer ›

Chocoladehart voor Ichthus
13 april 2020

Chocoladehart voor Ichthus

Op woensdag 1 april werd meester Tim verrast met een telefoontje van Radio Flevoland.  Écht, het was geen grap: moeder Luz heeft onze leraren in het zonnetje gezet. We waren er súper blij mee!

Luister het fragment nog een keer na:
Lees meer ›

Wees lief voor elkaar!
21 maart 2020

Wees lief voor elkaar!

Op zaterdag 7 maart werd onze groep 5/6 in het zonnetje gezet op het podium van Agora. Ze werden gehuldigd als Lelystadse sportkampioenen. Eerder dit jaar won de groep het schoolhandbaltoernooi. Maar nog veel belangrijker dan winnen was voor hen 'plezier en sportiviteit'! En deze kernwaarden zijn juist nú van groot belang. Nu we met elkaar moeilijke tijden doormaken vanwege het virus dat over de wereld waart. 
Lees meer ›
Ichthus is Gezonde School
27 februari 2020

Ichthus is Gezonde School

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgen wij voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en de sociale ontwikkeling van jouw kinderen.

 
Lees meer ›

Ruimte voor talent in het onderwijs
26 februari 2020

Ruimte voor talent in het onderwijs

LANDELIJKE ACTIES GAAN DOOR!

Waar we eind januari voor staakten, is nog niet verbeterd. Vanuit het onderwijsveld blijven we druk op de regering leggen. Ichthus doet hieraan mee.
Wat is er aan de hand?
Lees meer ›

19 december 2019

PO in actie

Wellicht heeft u er over gehoord: leraren, directeuren en bestuurders maken zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs en de toekomst van uw kinderen. Het lerarentekort wordt een groot probleem. Er wordt een grote werkdruk ervaring binnen het onderwijs. Eén reden hiervan is het passend onderwijs, wat een aantal jaren geleden is ingevoerd. Verder blijven de salarissen flink achter vergeleken met leraren in het vervolgonderwijs.

http://www.scpo-lelystad.nl/actueel/nieuws/manifest-po-in-actie

 

Daarom deden wij mee met de stakingen in 2017, 2018 én 2019.

03 juli 2018

Uitslag enquête onder ouders over continurooster

U als ouders heeft met overweldigende meerderheid gekozen voor invoering van het zogenaamde vijf-gelijke-dagen-model op Ichthus.
Op 3 september 2018 starten wij dus met het continurooster. Lees de brief (onder Nieuws) over de stemming en wat het continurooster precies betekent. 
22 december 2017

Bestuurder SCPO ziet hoe Ichthus hoofd, hart en handen verbindt

Willem de Jager was afgelopen kerstviering bij ons op Ichthus. Hij schrijft hierover in zijn maandbericht op de site van SCPO "(..) Ik zag betrokken leerkrachten, kinderen en ouders. Mooi om te zien hoe de school de verbinding weet te maken tussen school, gezin en samenleving. Goed om te merken dat de school er niet alleen is voor kennisontwikkeling, maar ook aandacht heeft voor persoonsvorming en burgerschapsvorming. Fijn om te kunnen constateren dat we binnen SCPO Lelystad een leergemeenschap zijn waar het gaat om hoofd, hart en handen (..)".